Organisatiecoaching

Photo by Hans Peter Gauster on Unsplash.

Organisatiecoaching

WAAROM?

Heel veel mensen zijn vertrouwd met het gezegde "Culture eats strategy for breakfast" .

De cultuur en structuur van je organisatie creëert gedrag. Een cultuur bouwen is vaak geen prioriteit bij startups en in de groei en bloei raakt de aandacht en tijd ervoor makkelijk zoek. Zo kan de nood ontstaan om het organisatieklimaat te onderzoeken en eventueel opnieuw te bouwen.

WIE?

Organisaties die voeling verloren zijn met wat er echt "leeft" op de vloer, de verbinding weer willen versterken na zware uitdagingen (vb. pandemie) en herstructureringen.  

HOE?

Individuele assessments die verwerkt worden tot een feedback rapport voor teams en hele organisaties. Het proces verloopt via interviews en een online assessment met een collectieve summit om de resultaten terug te koppelen.

WAT?

SOQ: Situational Outlook questionnaire, ontwikkeld door CPSB (https://www.cpsb.com)

SOQ meet het bestaande organisatieklimaat (aanwezige gedrag en attitudes) in 9 dimensies en vergelijkt het met de top 5 meest innovatieve en de 20% meest gestagneerde organisaties...dus o.a. of het organisatieklimaat wel geschikt is om te innoveren. Zowel numerieke als narratieve data. Je weet meteen wat de eerste acties zijn op de weg.

De output is een 16 pagina's tellend rapport met individuele- en organisatiedata. Het organisatie-klimaat is wat de medewerkers ervaren. Het is lichter dan cultuur en sneller te veranderen. 

Onderzoek wijst het klimaat van een organisatie aan als bepalend voor: 

- een gevoel van identiteit

- de mate van innovatie en creativiteit van de organisatie

- het beter omgaan met verandering.

- de effectiviteit van de organisatie 

- de motivatie van medewerkers