Over mij

"Er zijn twee manieren om licht te verspreiden: de kaars zijn, of de spiegel die het weerkaatst" Edith Wharton

Al bijna 30 jaar werk ik met mensen die willen groeien en leren, zowel individueel als in groep. Je kan iemand maar brengen waar je zelf bent. Dit is waar ik van kom en tot waar ik ben geraakt.

In mei 1969 zag ik het levenslicht. Ons grote gastvrije gezin met 4 broers en 3 pleegzussen was een gigantische oefenplek voor sociale vaardigheden als emotie-regulatie, zelfreflectie, communicatie en hulpvaardigheid. We hebben vooral het sociaal-universele-rechtvaardigheidsdenken meegekregen. Er was activisme in de vorm van vredesbetogingen, milieu-acties en sociale ongelijkheidsbestrijding, Inclusie volgens de christelijke waarden en sociaal engagement

Als kind was ik getuige van de diep ingebakken menselijke capaciteit om te leren en te groeien, om te streven en te floreren. Soms vanuit voorspoed en succes, soms vanuit falen en pijn. De passie om menselijk gedrag te ontleden en te begrijpen lag aan de basis van mijn studiekeuze en loopbaan. Het resulteerde in de oprichting van een multidisciplinaire praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen, gespecialiseerd in ontwikkeling. Naast het therapeutische luik (leren vanuit falen en pijn) is er ook een coaching praktijk (leren vanuit voorspoed en succes).

Mijn visie baseert zich op 2 wetenschappelijke pijlers: het klassiek academisch dynamisch model (waarin wijk je af? Wat loopt er fout?) enerzijds en de positieve psychologie (Wat werkt er wel? Hoe krijgen we daar meer van?) anderzijds. Centraal in deze visie staat de ontwikkeling van onze metacognitie, de motor van ons leerproces, de bewegwijzering van ons levenspad.

Het voelt als een voorrecht om al zoveel jaar samen op weg te mogen zijn. Ik ben hier nu, en  koester mijn 'absolute beginners' ingesteldheid, om met nieuwe ogen te kijken, even hard als mijn ervaring.

(www.metacognitie.be)  (www.degroeipraktijk.be)

Ben je op zoek naar een coach of trainer? Boek je afspraak met mij en dan laten we er samen ons licht over schijnen.

Inge De bruyn

Boek hier je sessie met mij

Boek uw sessie op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.